18 Μαΐου, 2022 margarita

Smart Cities | Συνεργασία Microbase – Euroaxes

Η Microbase ξεκίνησε μια δυνατή συνεργασία για την ψηφιακή ασφάλεια των Smart Cities, με τον όμιλο euroaxes. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους Δήμους & Οργανισμούς και τους Πολίτες/Δημότες, μετά την υλοποίησή του.

Ο όμιλος euroaxes έχοντας εξασφαλίσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων Smart Cities σε Ελλάδα και εξωτερικό, σχεδιάζει εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις και προσφέρει συμβουλευτκές υπηρεσίες, με σκοπό το οικονομικό όφελος του Δήμου και την καλύτερη ποιότητα ζωής των Δημοτών. Οι προτάσεις της Euroaxes περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λύσεις για:

  • Έξυπνο Αστικό Εξοπλισμό
  • Έξυπνη Διακυβέρνηση
  • Έξυπνα Δημόσια Κτίρια
  • Έξυπνη Στάθμευση
  • Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων
  • Έξυπνος Φωτισμός κ.λπ.

Πριν την υλοποίηση λύσεων Smart, πρώτο βήμα είναι η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων του δήμου! Το End Point Security αποτελεί το πρώτο επίπεδο προστασίας με άμεσα αποτελέσματα στο πλαίσιο των Smart Cities για τους Δήμους, αφού προστατεύει από Malware, Ransomware, κακόβουλες επικοινωνίες και κακόβουλα sites, ενώ παράλληλα προστατεύει τα δεδομένα και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις mobile συσκευές. Η Microbase αποτελεί τον προμηθευτή ψηφιακής ασφάλειας στο έργο των Smart Cities της euroaxes.

canva_smart cities

Γενικά:

Ενόψει των συνεχιζόμενων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά του Δημόσιου τομέα, είναι σαφές ότι τα αναποτελεσματικά μέτρα κυβερνοασφάλειας μπορούν να επηρεάσουν τις κρίσιμες υποδομές και να θέσουν σε κίνδυνο τα εμπιστευτικά προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Αυτή η τάση συνεχιζόμενων επιθέσεων δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Για τη δραστική και άρτια παρέμβαση στον τομέα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών, η Microbase παρέχει Λύσεις Cyber Security της Checkpoint στην Ελλάδα.

Η Checkpoint είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες Cyber Security στον κόσμο και η μόνη που διαθέτει λογισμικά ασφάλειας που αποτρέπουν απειλές 6ης γενιάς.

Οι Λύσεις της Microbase παρέχουν βέλτιστες τεχνικές πρόληψης επιθέσεων, με έμφαση στην πρόληψη και όχι μόνο στην αντιμετώπιση απειλών. Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε το End Point Security που αποτελεί το πρώτο επίπεδο προστασίας με άμεσα αποτελέσματα για τον οργανισμό σας, αφού θα σας προστατεύσει από Malware, Ransomware, κακόβουλες επικοινωνίες και κακόβουλα sites, ενώ παράλληλα θα προστατεύσει τα δεδομένα σας.

Συμμόρφωση

Ο Δημόσιος τομέας με τις Επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του, οφείλει να ελέγχει και να προλαμβάνει τον αυξανόμενο κίνδυνο των απειλών στις ψηφιακές του υποδομές. Είναι αναγκαία η απόφαση για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας και η χρήση μιας δυναμικής λύσης-συμμόρφωσης στην ασφάλεια και στις πιο πρόσφατες κανονιστικές απαιτήσεις. Στόχος είναι η συνεχής παρακολούθηση της υφιστάμενης υποδομής ασφάλειας και οι ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας για τα δεδομένα των πολιτών.

Νέες άγνωστες επιθέσεις: παρατηρείται το φαινόμενο νέων άγνωστων επιθέσεων που στερούνται υπογραφών και αποφεύγουν τον εντοπισμό, όπως και πολυμορφικά κακόβουλα λογισμικά που αλλάζουν τον κώδικά τους, καθώς κινούνται μέσα σε ένα περιβάλλον δικτύου.

Γνωστές απειλές: πολλές γνωστές απειλές αφήνονται ελεύθερα να περάσουν λόγω ελλιπούς ανίχνευσης, με αποτέλεσμα να «κινούνται» ανεξέλεγκτα, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά μέχρι να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν.

Χρήση πολλαπλών συσκευών: η χρήση πολλαπλών συσκευών έχει γίνει συνηθισμένη και αυτό έχει αυξήσει την πολυπλοκότητα της προστασίας ευαίσθητων δεδομένων. Είναι αναγκαία η χρήση ενσωματωμένης ασφάλειας για κινητές και τερματικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές κ.ά.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.microbase.gr/solutions/it-security-solutions/

https://www.checkpoint.com/products/advanced-endpoint-protection/