29 Μαρτίου, 2022 margarita

Χορηγία στον Σύλλογο Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης

Με παροχή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

Η Microbase προσέφερε στον Σύλλογο Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης έξι υπερσύγχρονους ασυρμάτους, τεχνολογίας 4G, για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του.

fire team

Οι νέες αυτές συσκευές θα χρησιμοποιηθούν για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των μάχιμων δυνάμεων του κλιμακίου και των συντονιστικών οργάνων, δίνοντας πέρα από τη φωνητική επικοινωνία, τη δυνατότητα διαμοίρασης θέσης (location-sharing) και  τη μετάδοση εικόνας & ήχου από το συμβάν, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς τη δυνατότητα κακόβουλης παρεμβολής.Έχοντας στη μνήμη μας τις άσχημες στιγμές των πυρκαγιών στη χώρα μας, τις οποίες οι διασώστες-ήρωες είναι ταγμένοι να «πολεμούν», αλλά και θαυμάζοντας το θεσμό του εθελοντισμού, με χαρά προχωρήσαμε στη στήριξη της ανάγκης τους για επικοινωνία και καλύτερο συντονισμό.

Ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Ανθυποπυραγός, κος Νικόλαος Λιάκος ανέφερε ότι «οι τηλεπικοινωνίες μεταξύ των μονάδων που επιχειρούν στο πεδίο και των συντονιστικών οργάνων, αποτελούν ένα βασικό παράγοντα για τη θετική έκβαση ενός συμβάντος. Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από  την προσφορά σας και σας διαβεβαιώ ότι θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέοι ασύρματοι».

Θεωρούμε ότι οι πολύπλευρες υπηρεσίες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας,
αφού είναι δίπλα στον άνθρωπο, συχνά με αυτοθυσία.
Η διευκόλυνση της επικοινωνίας της ομάδας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε,
για τη στήριξη του έργου τους. Ευχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερες άσχημες εμπειρίες
και πάντα δυνατοί στο σωστικό τους έργο. 

 

Λίγα λόγια για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ. 14644 Φ.101.4 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος στις 24η Απριλίου 1997 (Αρ.ΦΕΚ 359 τ.Β’) ύστερα από αίτημα της τότε κοινότητας Πεντέλης και τέθηκε σε λειτουργία την 14η Ιουνίου 1997.Ανήκει επιχειρησιακά και διοικητικά στον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών (Παλλήνη). Διοικείται από μόνιμο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει συνολική δύναμη 49 άτομα εκ των οποίων, 3 μόνιμοι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι και 46 Εθελοντές Πυροσβέστες και 4 Πυροσβεστικά οχήματα. Είναι η μοναδική Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική.Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο έχει τομέα ευθύνης τον νέο καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης που προέκυψε μετά την συνένωση των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης & Πεντέλης και επεμβαίνει σε όλων των ειδών τα συμβάντα (αστικές & δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμοί ανθρώπων, πλημμύρες, διασώσεις κ.ά.).

https://epkp.gr/

3

20220318_140950vih2   vih1