5 Ιουλίου, 2022 margarita

Συνεργασία Microbase – ΕΛΤΑ για Λύσεις IP τηλεφωνίας με συσκευές Snom

Ένα success story καινοτομίας

Η συνεργασία της Microbase με τα ΕΛΤΑ για την εφαρμογή IP τηλεφωνίας πλαισιώθηκε με την επιλογή συσκευών Snom DECT.
Εξέλιξη και ποιότητα από κάθε άποψη.

Το έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 2.500 συσκευές στα γραφεία των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής υποδομής τους, συνδέοντας κάθε γραφείο με τα κεντρικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια των πελατών των οποίων τα αιτήματα πρέπει να ικανοποιούνται καθημερινά στον ταχυδρομικό τομέα, η γρήγορη και ομαλή επικοινωνία αποτελεί βασική προτεραιότητα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) είναι ένας Όμιλος Εταιριών που παρέχει σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλη την Ελλάδα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου και λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας της ελληνικής επικράτειας, τα ΕΛΤΑ διαθέτουν σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα με πολλά σημεία εξυπηρέτησης, με το έργο αυτό να καλύπτει 700 από αυτά. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσπαθούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, προωθούν την καινοτομία, αναπτύσσουν νέα προϊόντα και εμπλουτίζουν διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ένα τηλεφωνικό σύστημα από το παρελθόν

Παράλληλα με τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαθέτουν πάνω από 1.200 γραφεία σε όλη τη χώρα για να εξασφαλίσουν ευρεία κάλυψη στην ελληνική επικράτεια. Τα ΕΛΤΑ είχαν ήδη εφαρμόσει ένα παλαιού τύπου PBX στα κεντρικά γραφεία, ενώ οι άλλες τοποθεσίες είχαν μόνο απευθείας γραμμές από τοπικούς παρόχους χωρίς λειτουργικότητα PBX και χωρίς δυνατότητα άμεσης εσωτερικής επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία. Η προηγούμενη λύση συνεπαγόταν τεράστιο κόστος για την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των γραφείων, ένα πρόβλημα που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για μια εταιρία με πανελλαδική παρουσία. Επιπλέον, δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός της διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Το άθροισμα των αναφερόμενων ελλείψεων κατέστησε το προηγούμενο σύστημα εντελώς αναποτελεσματικό και ανεπαρκές. Ως εκ τούτου, ήταν ζωτικής σημασίας η εφαρμογή ενός νέου, κεντρικού συστήματος PBX που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μιας πολυκλαδικής εταιρίας, όσον αφορά τη διασύνδεση.

Μια ασυναγώνιστη επιλογή για χάρη της διασύνδεσης και της ασφάλειας

Υπό το πρίσμα αυτών των δυσκολιών, τα ΕΛΤΑ ζήτησαν από τη Microbase, τον αξιόπιστο συνεργάτη τους στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών λύσεων, να προτείνει και να εφαρμόσει μια λύση IP τηλεφωνίας που θα συνέδεε κάθε γραφείο με την κεντρική υποδομή. Μια πολύ σημαντική προσθήκη: πολλές από τις συσκευές επικοινωνίας να είναι ασύρματα ακουστικά DECT! Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας εξ αποστάσεως και όχι από σταθερό γραφείο – κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτό το περιβάλλον εργασίας.
ELTA2Το έργο πραγματοποιήθηκε μέσω διαφορετικών μοντέλων: τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγαλύτερη κλίμακα ήταν τα M200SC και M15SC, με μικρότερο αριθμό επιτραπέζιων τηλεφώνων D715 και D725. Χάρη σε αυτή τη νέα λύση, ήταν δυνατή η διασύνδεση κάθε ταχυδρομικού γραφείου με τα κεντρικά γραφεία, μέσω ενός ενιαίου σταθμού βάσης DECT (M200 SC) με πολλαπλά ακουστικά DECT (M15 SC) χωρίς να απαιτείται περαιτέρω υλικό ή υποδομή.

Επιπλέον, η λύση που πρότεινε η Microbase μαζί με τα τηλέφωνα IP Snom DECT επιτρέπει πλέον σε κάθε εργαζόμενο των ΕΛΤΑ να επικοινωνεί με οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο σε οποιοδήποτε γραφείο με απλό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή η δυνατότητα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα προγραμματισμού προσαρμοσμένων πλήκτρων στο ακουστικό DECT για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών που απαιτούνται από τον ταχυδρομικό τομέα, αντιπροσωπεύει μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της επιλογής Snom.

«Μοιραζόμαστε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία με τη Snom και τις ομάδες της στη Γερμανία,
ώστε δεν συμμετείχαν άλλοι πάροχοι A Dalezios_Pic τηλεφώνων IP κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Η απαράμιλλη ποιότητα και σταθερότητα των προϊόντων, καθώς και η εξαιρετική σχέση απόδοσης τιμής, ήταν το κερασάκι στην τούρτα στην επιλογή αυτής της μάρκας για ένα τόσο μεγάλο έργο», σημειώνει ο Αλέξανδρος Δαλέζιος, Business Development Manager στη Microbase.

Επίσης, οι συσκευές Snom επιλέχθηκαν για τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ασφαλείας τους, χαρακτηριστικό πρωταρχικής σημασίας για έναν κλάδο με συνείδηση της ασφάλειας, όπως ο ταχυδρομικός τομέας, όπου ευαίσθητα δεδομένα όπως προσωπικές διευθύνσεις μοιράζονται καθημερινά. Οι λύσεις Snom παρέχουν πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας χάρη στην αμοιβαία ανταλλαγή πιστοποιητικών μεταξύ του τηλεφώνου και του πίνακα διανομής, την τυχαιοποίηση των θυρών ροής δεδομένων RTP (δηλαδή την τηλεφωνική κλήση) και την κρυπτογράφηση του (SRTP).

 

Ο συνδυασμός όλων αυτών των μέτρων ασφαλείας αποτρέπει επιθέσεις και εγγυάται
την ασφάλεια των δεδομένων τόσο για την εταιρία όσο και για τους πελάτες,
αντιπροσωπεύοντας ένα χαρακτηριστικό που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον πελάτη.

Ένα έργο μεγάλης έκτασης

Το έργο είναι τεράστιας κλίμακας – πλησιάζει στο τέλος του – με περισσότερες από 2.500 συσκευές Snom DECT να έχουν εγκατασταθεί σε διάστημα δύο ετών, τα οποία κάλυψαν σχεδόν το 60% της τηλεφωνικής υποδομής των ΕΛΤΑ. Δεν προέκυψαν αμφιβολίες κατά τη διάρκεια του έργου και δεν υπήρξε καμία δυσκολία χωρίς έγκαιρη λύση. Χάρη στην αμεσότητα της Ομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών της Snom. Ένα επιπλέον σημείο υπέρ της επιλογής προμηθευτή που διαχειρίζεται η Microbase.

Ο αντίκτυπος αυτής της εκτεταμένης εγκατάστασης στο κόστος τηλεφωνίας που επιβάρυνε τα ΕΛΤΑ ήταν σημαντικός, επιτρέποντας σε όλα τα καταστήματα να ακυρώσουν τις προηγούμενες συνδρομές και γραμμές, πραγματοποιώντας πλέον εσωτερικές κλήσεις χωρίς κόστος. Με εκτιμώμενη εξοικονόμηση κόστους άνω των 200.000 Ευρώ ετησίως, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα δουν πλήρη απόδοση επένδυσης του κόστους του έργου σε λιγότερο από δύο χρόνια.

«Με πάνω από 2.500 συσκευές Snom εγκατεστημένες σε περισσότερες από 700 τοποθεσίες, εκπληρώσαμε πλήρως τις προσδοκίες των πελατών μας, όσον αφορά τη λειτουργικότητα,
την αξιοπιστία και την ποιότητα», καταλήγει ο Αλέξανδρος Δαλέζιος.

Σχετικά με τη Snom

Με περισσότερες από 10 εκατομμύρια εγκατεστημένες συσκευές σε γραφεία στις χώρες Μπενελούξ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία και Νότια Αφρική, η Snom Technology είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος κατασκευαστής λύσεων τηλεπικοινωνιών IP για επαγγελματική χρήση. Ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί μέρος του Ομίλου VTech από το 2016. Η εταιρία συνεχίζει να σχεδιάζει και να αναπτύσσει τα προϊόντα της στο Βερολίνο και αποδίδει μεγάλη σημασία στην ποιότητα και την ασφάλεια. Η Snom χρησιμοποιεί την 25ετή εμπειρία της και την αμετάβλητη καινοτόμο δύναμή της για να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα της κινητικότητας και την αυξανόμενη ψηφιοποίηση με τεχνολογίες αιχμής που είναι βέλτιστα προσαρμοσμένες σε όλες τις ανάγκες και τα περιβάλλοντα επικοινωνίας.

Το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας περιλαμβάνει πολλούς διάσημους διανομείς και περισσότερους από 10.000 ειδικούς αντιπροσώπους. Επωφελούνται από ένα αποκλειστικό πρόγραμμα συνεργατών, καθώς και από προσωπικές υπηρεσίες απομακρυσμένης και επιτόπιας υποστήριξης που, δίπλα στην κορυφαία τεχνολογία, συμβάλλουν στην εξαιρετική διεθνή φήμη της Snom.

Σχετικά με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) είναι ένας Όμιλος Εταιριών που ιδρύθηκε το 1828, από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Τα ΕΛΤΑ είναι ο πάροχος καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαχειριζόμενος το μεγαλύτερο δίκτυο logistics και λιανικής στη χώρα. Σήμερα, τα ΕΛΤΑ δεσμεύονται να επενδύσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή με υπερσύγχρονες ρομποτικές και πλήρως ψηφιακές εγκαταστάσεις ταξινόμησης. Αυτό το ρομποτικό σύστημα είναι μια πρακτική αντανάκλαση της ψηφιακής στροφής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αντιπροσωπεύοντας ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα και οδηγώντας τον όμιλο στο μέλλον, ενώ θέτει τα θεμέλια για αυξημένη κερδοφορία και μετατρέποντας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε μια υγιή, οικονομικά ανεξάρτητη και ανταγωνιστική επιχείρηση που συνεχίζει να λειτουργεί στην υπηρεσία των πολιτών.

Σχετικά με τη Microbase

Η Microbase είναι μια ελληνική εταιρία που παρέχει Ολοκληρωμένες Λύσεις Επικοινωνίας, με αφοσίωση στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2003 από ομάδα Μηχανικών με ειδίκευση στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες. Επικεφαλής του έργου ήταν ο Αντώνης Ψαράς και ο Γιάννης Λαγωνίκας, οι οποίοι διαχειρίζονται τη Microbase μέχρι σήμερα. Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της είναι εγγενείς στην προβλεψιμότητα και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της. Η ανάπτυξη της Microbase συνεχίζεται δυναμικά, με βάση την ισχυρή παρουσία της στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά. Τόσο η Διοίκηση όσο και τα Στελέχη της, σήμερα, με τη γνώση, την εμπειρία και τη σημαντική τεχνογνωσία, σχεδιάζουν, υλοποιούν και διαχειρίζονται δράσεις αναπτυξιακού εκσυγχρονισμού στην ελεύθερη αγορά (Ιδιωτικός Τομέας) και στο Δημόσιο (Κεντρική Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμοί, Τοπικοί Κυβερνητικοί Οργανισμοί). Στόχος της Microbase είναι η διατήρηση της Επιχειρηματικής Αριστείας που έχει επιτευχθεί μέσα από την υψηλή αποδοτικότητα των αποτελεσμάτων, την οικονομική ευρωστία, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, την άρρηκτη σχέση με τους πελάτες-συνεργάτες. Η Microbase είναι αδειοδοτημένος Ελληνικός Πάροχος Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, από την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ένα success story καινοτομίας

3logos